Πολύ σημαντικό στοιχείο για την επιχείρησή σας αποτελεί η χρήση SSL (Secure Sockets Layer). Πρόκειται για την δημιουργία μιας κρυπτογραφημένης σύνδεσης ανταλλαγής δεδομένων μεταξύ Web Server και του Browser του επισκέπτη.

 

Γιατί όμως είναι τόσο σημαντικό;

Το SSL αποτρέπει οποιαδήποτε υποκλοπή στοιχείων κάτι το οποίο ακόμα και σήμερα αποτελεί φόβο για τις επιχειρήσεις. Είναι γνωστό ότι πολλοί πελάτες διστάζουν να καταβάλλουν τα προσωπικά τους στοιχεία με αποτέλεσμα να μην προβαίνουν σε αγορές του ηλεκτρονικού σας καταστήματος. Ως αξιόπιστη πηγή παροχής της ιστοσελίδας , η επιχείρησή σας θα πρέπει να διασφαλίζει μια προστατευμένη συναλλαγή. Οι πελάτες είναι σε θέση να αντιλαμβάνονται την αξιοπιστία της ιστοσελίδας μέσω της διεύθυνσης αν ανταποκρίνεται ως https και όχι ως απλό http.

Έτσι γίνεται αντιληπτό το πόσο σημαντικό είναι να επενδύσετε στη χρήση του SSL ώστε να μην ”εγκαταλείπουν” την ιστοσελίδα σας και ως συνέπεια να μην προβούν σε κάποια αγορά.

Τέλος η υπηρεσία αυτή θα πρέπει να παρέχεται από εξειδικευμένο System administrator για αποφυγή διαστρέβλωσης της υπηρεσίας.